ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ С ЛУК И ДОМАТИ НА ТИГАН 


Продукти:
600 г. пилешки воденички 
2 -3 печени червени чушки 
7-8 скилидки чесън 
1 по-голям морков 
3 големи глави лук 
300 мл. пасирани домати от консерва (настъргани домати) 
150 мл. бульон от варенето на воденичките 
1 с.л. червен пипер 
1 ч. л. сух девисил 
1 ч.л. чубрица 
1 дафинов лист 
сол 
черен пипер 
пресен магданоз за поръсване 
олио 

Добре почистените и измити воденички, слагаме да се сварят с малко сол. Като много е важно те да бъдат добре сварени!!! 
Нарязваме зеленчуците /лук, моркови, чушки, чесън/ и ги поставяме в дълбок тиган с капак да се задушават на умерена температура. Ако се налага наливайте по мъничко водичка в тигана, така че зеленчуците да се задушават бавно, не да се пържат на сухо. 
След като зеленчуците омекнат напълно, добавяме воденичките, които предварително сме нарязали на по-дребно, доматите, бульона и останалите подправки. Овкусяваме със сол и оставяме да къкри под капак, докато остане на мазнинка. 
При желание след като бъдат готови воденичките, може да се прехвърлят в друг съд /аз използвам керемидки/, да се настърже кашкавал отгоре и да се запекат във фурната.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg