ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ
Продукти:
1кг. пилешко филе
10 бр. пресни печурки
400 мл. готварска сметана
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/
2-3 скилидки чесън
олио
сол
млян черен пипер
Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани.
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи.
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре.
#пилешкофиле#сметана#топеносирене#гъби#пилешкофилесъссметана#обяд#вечеря