"Бейби пурички с лапад и кашкавал"
Необходими продукти:
турски кори - 1 пакет (триъгълни)
лапад - 1 връзка (~ 200 г.)
праз лук - 1 стрък
яйца - 3 бр.
майонеза - 200 г.
кашкавал - 400 г.
сол
куркума
олио - 4 с.л. + за намазване
Почистете лапада и праза и ги нарежете на дребно.Задушете ги в олиото за 2-3 мин.Овкусете с подправките и снемете от огъня.
Разбийте яйцата и добавете към тях майонезата и (предварително нарязан на малки кубченца) кашкавала.Прехвърлете лапада към тази смес.
Вземете 1 кора и сложете в основата й 1 с.л. от пълнежа.Навийте на пуричка (докато навивате,подпъхвайте двата края за да се затвори добре).Повторете до изчерпване на корите.Подреждайте в тавичка намазана с олио.Заделете 2-3 с.л. пълнеж и го разпределете върху пуричките.
Печете ~ 20 мин. в предварително загрята на 200° фурна.