ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image
image
image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg