ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК
Продукти:
гъби печурки
шунка
топено сирене
кашкавал
пресен кромид лук
скилидки чесън
млян черен пипер
краве масло
олио
сол
В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим.
Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата.
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне.
След това отстраняваме от котлона.
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите.
Антоанета Ранчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Радина Рачева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?