Пълнени сушени чушки с боб за Бъдни вечер
Рецепта за Пълнени сушени чушки с боб за Бъдни вечер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
сушени чушки- 1 пк. (накиснати във вода за 20 минути)
боб- 300 гр. (предварително сварен)
праз- 2 стръка
домати (консерва)- 100 гр.
сол на вкус
черен пипер (млян)
червен пипер
джоджен
чубрица
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете предварително боба. Накиснете чушките във вода за около 20 минути. Нарежете празът на ситно. В тиган с малко мазнина задушете празът докато омекне. Прибавете сварения боб и доматите. Овкусете със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и джоджен. Разбъркайте да се смесят добре всички съставки. С готовата плънка напълнете накиснатите чушки, и ги подредете в тавичка за печене. Прибавете вода до половината на чушките. Подсолете и прибавете малко мазнина.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, в средата, без вентилатор, за около 1 час. Посредата на печенето завъртете чушките.
Приятен апетит!
Скъпи кулинари екипът на Поверително от кухнята Ви пожелава весели празници!