МАЛКИ ВИТИ БАНИЧКИ
Продукти:
1 пакет фини кори за баница
250 г сирене
150 г майонеза
3 бр. яйца
5 - 6 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 к.л. сода бикарбонат
1 пакетче краве масло /малко/
Разбиваме добре яйцата с майонезата.
В киселото мляко сипваме бакпулверът, содата за хляб и се гаси, като разбъркваме да шупне. След като шупне, прибавяме в яйчената смес.
Отделно натрошаваме сиренето.
Разтопяваме маслото.
Вземаме една кора, намазваме я с разтопено масло и върху нея поставяме втора кора. Върху втората кора леко поръсваме с 3-4 с.л. плънка, като с гърба на лъжицата разнасяме по цялата кора.
Поръсваме със сирене и навиваме на руло. След това рулото навиваме на охлюв.
В тавичка покрита с хартия за печене поставяме готовите охлюви.
Така навиваме всички кори, докато се напълни тавата, като между отделните вити банички трябва да се остави достатъчно разстояние.
Намазваме готовите охлюви с останалото разтопено масло и
печем в предварително загрята на 180° фурна до златисто.