Зелена салата с френски сос#Зеленасалата#c #френски сос
1 бр зелена салата - средно голяма
1 бр яйца - твърдо сварено (нарязано на ситно)
3 пера зелен лук
1 с.л магданоз - нарязан
ЗА СОСА
1 с.л.лимонов сок
сол - щипка
червен пипер - щипка
черен пипер - щипка
1 с.л.дижонска горчица
1 скилидка чесън
захар - щипка
3 с.л hosso
ЗА ПОРЪСВАНЕ
1 ч.л салатен микс с кедрови ядки
Салатата се измива и подсушава внимателно от водата.
Нарязва се или се накъсва и се слага в салатиера. Добавят се нарязаното яйце и нарязаните пера зелен лук.
Отделно в купичка се разбърква лимонов сок, сол, черният и червен пипер, горчицата, hosso, настърганият чесън и захарта.
Дресингът се изсипва върху зелената салата и се разбърква леко. Поръсва се с ядки и нарязан магданоз.