Зелена салата с френски сос#Зеленасалата#c #френски сос

1 бр зелена салата - средно голяма
1 бр яйца - твърдо сварено (нарязано на ситно)
3 пера зелен лук 
1 с.л магданоз - нарязан

ЗА СОСА
1 с.л.лимонов сок 
сол - щипка
червен пипер - щипка
черен пипер - щипка
1 с.л.дижонска горчица 
1 скилидка чесън 
захар - щипка
3 с.л hosso 

ЗА ПОРЪСВАНЕ
1 ч.л салатен микс с кедрови ядки 

Салатата се измива и подсушава внимателно от водата.
Нарязва се или се накъсва и се слага в салатиера. Добавят се нарязаното яйце и нарязаните пера зелен лук.
Отделно в купичка се разбърква лимонов сок, сол, черният и червен пипер, горчицата, hosso, настърганият чесън и захарта.
Дресингът се изсипва върху зелената салата и се разбърква леко. Поръсва се с ядки и нарязан магданоз.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg