ЗАПЕКАНКА
Продукти:
пилешки гърди /цяла пеперуда/
100 г шунка
100 г топено сирене
300 мл. сметана за готвене
5-6 бр. средни по големина картофа
1 голяма глава лук
10 бр. пресни гъби печурки
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио
Обелваме и нарязваме на лодки картофите. След това ги слагаме да се сварят в подсолена вода.
През това време нарязваме пилешките гърди и шунката на кубчета, гъбите на тънки филийки, а лукът на ситно. След което слагаме пилешкото месо, шунката и гъбите да се запържват в тиган. Овкусяваме със сол и млян черен пипер.
В момента в който пилешкото месо започне да придобива златист загар прибавяме и лука, продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото изцяло придобие златист загар.
Сварените картофи се изцеждат и се поставят на дъното на тавичка, аз използвах йенска тава. Върху картофите нареждаме парченца топено сирене, след което изсипваме запърженото месо с гъбите и лука, разпределяме равномерно .
Накрая заливаме с готварската сметана и поръсваме обилно с настърган кашкавал.
Поставяме тавичката в предварително загрята на 180° фурна, докато кашкавалът се запече.