#Как се приготвят бутербродни сандвичи
Думата ''бутерброд'’ означава хляб , намазан с масло.Върху нарязания на различни форми и намазан с масло или други маслени смеси хляб се поставят най-различни продукти. Тези продукти могат да бъдат масло, маргарин, извара, твърдо сирене, шунка, наденица, свинска мас, осолена риба, хайвер или паста. Сандвичите често се подправят с майонеза, кетчуп или горчица. Начинът на приготвяне ,формата и съответните продукти са причина за огромното разнообразие от бутерброди. Сандвичите не трябва да бъдат много претрупани ,трябва да има хармония в цветовете на продуктите.
Всички сандвичи при готвене обикновено се разделят на отворени и затворени. Затвореният сандвич има сандвичи с сандвич с форма на домат (сандвич), той се различава от отворените по това, че пълнежът в тях е между две парчета хляб или рула.Поради голямото им разнообразие , приложението на бутербродите е изключително широко.Използват се като предястие, консумират се по-всяко време ,замествайки основното хранене ,влизат в асортимента на бюфетни форми за обслужване -приеми ,коктейли . Сандвичите могат условно да се разделят, като температурата на сервиране е студена и топла. Топлите бутерброди преди поднасяне се затоплят или запичат.
Студените хлебни изделия преобладават в различните световни кулинарни кухни. Студените сандвичи имат проста рецепта и не изискват термична обработка на продуктите.
Бутербродите могат да бъдат открити ,закрити ,хапки и др. Има и сандвичи за закуски на основа препечен хляб, наречен канапе и тарталетки. Откритите бутерброди се сервират най-често като закуска или предястие , съчетани с различни напитки. Поднасят се поединично, украсени със розички от домати ,краставици , зеленина . Сандвичите изглеждат красиво с различни цветове, например кашкавал, розово месо или бекон, зелен лист маруля, черни маслини, нарязани на кръгчета.Към студените закуски могат да се споменат следните храни:колбаси ,риби ,хайвер, кашкавал ,сирене, студени яйца, желирани птици, меса, луканка, филе, шунка и др.
Както празничните сандвичи, така и обикновените сандвичи за всеки ден перфектно насищат и се приготвят набързо.
Създаването на разнообразни сандвичи обаче е цяло изкуство, което не е трудно, но е необходимо да се научи.