#Как се приготвят бутербродни сандвичи


Думата ''бутерброд'’ означава хляб , намазан с масло.Върху нарязания на различни форми и намазан с масло или други маслени смеси хляб се поставят най-различни продукти. Тези продукти могат да бъдат масло, маргарин, извара, твърдо сирене, шунка, наденица, свинска мас, осолена риба, хайвер или паста. Сандвичите често се подправят с майонеза, кетчуп или горчица. Начинът на приготвяне ,формата и съответните продукти са причина за огромното разнообразие от бутерброди. Сандвичите не трябва да бъдат много претрупани ,трябва да има хармония в цветовете на продуктите.
Всички сандвичи при готвене обикновено се разделят на отворени и затворени. Затвореният сандвич има сандвичи с сандвич с форма на домат (сандвич), той се различава от отворените по това, че пълнежът в тях е между две парчета хляб или рула.Поради голямото им разнообразие , приложението на бутербродите е изключително широко.Използват се като предястие, консумират се по-всяко време ,замествайки основното хранене ,влизат в асортимента на бюфетни форми за обслужване -приеми ,коктейли . Сандвичите могат условно да се разделят, като температурата на сервиране е студена и топла. Топлите бутерброди преди поднасяне се затоплят или запичат.
Студените хлебни изделия преобладават в различните световни кулинарни кухни. Студените сандвичи имат проста рецепта и не изискват термична обработка на продуктите.
Бутербродите могат да бъдат открити ,закрити ,хапки и др. Има и сандвичи за закуски на основа препечен хляб, наречен канапе и тарталетки. Откритите бутерброди се сервират най-често като закуска или предястие , съчетани с различни напитки. Поднасят се поединично, украсени със розички от домати ,краставици , зеленина . Сандвичите изглеждат красиво с различни цветове, например кашкавал, розово месо или бекон, зелен лист маруля, черни маслини, нарязани на кръгчета.Към студените закуски могат да се споменат следните храни:колбаси ,риби ,хайвер, кашкавал ,сирене, студени яйца, желирани птици, меса, луканка, филе, шунка и др.

Както празничните сандвичи, така и обикновените сандвичи за всеки ден перфектно насищат и се приготвят набързо.
Създаването на разнообразни сандвичи обаче е цяло изкуство, което не е трудно, но е необходимо да се научи.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg