ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ


Продукти:
пилешки гърди / една пеперуда/
100 г топено сирене
100 мл. готварска сметана
100 мл. прясно мляко
100 г кашкавал
1 яйце
50 г галета
10 бр. пресни гъби печурки
1 стрък пресен кромид лук
2 скилидки чесън
млян черен пипер
сол

Първо срязваме през средата пилешките гърди, след което правим джобчета. Посоляваме ги и ги овкусяваме с черен пипер, натриваме ги с една стрита и накълцана на ситно скилидка чесън. Поставяме ги в отделен съд и ги заливаме с прясното мляко. Прибираме гърдичките в хладилника да се мариноват.
В тиган слагаме да се запържат нарязаните на филийки гъби, в момента в който започнат да придобиват лек златист загар прибавяме към тях и нарязаният на ситно лук. Овкусяваме със сол, черен пипер.
След като лукът омекне прибавяме готварската сметана и топеното сирене нарязано на парченца. Разбъркваме добре докато се разтопи топеното сирене и сваляме от котлона. Прибавяме настъргания кашкавал и оставяме плънката да поизстине за да се сгъсти.
След което напълваме гърдичките с плънката и ги затваряме с помоща на клечки за зъби.
Овалваме ги първо в подготвената галета, после в яйцето, след което отново в галетата.
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 30 минути.

imageimage

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg