Пържено месо в лимонов сос
Нарязах 500 грама месо на тънки филийки.
Начукваме месото с дървен кухненски чук.
✨✨
Слагам малко олио и малко масло в тиган.
Добавих 60 грама брашно и го запържих леко.
След запържване на брашното
добавих 500 милиграма телешки бульон на малки порции
и добавете сока на половин лимон.
Бърка се непрекъснато докато леко се сгъсти.
След като е готов сосът се оставя настрани.
В друг тиган се изпържва месото в малко масло
и олио,докато леко се зачерви.
След като месото се изпържи,добавих лимоновият сос.,
малко сол,черен пипер и магданоз( моят беше сух магданоз)
Оставих за още 10 минути на котлона
и ястието е готово
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?