Пържено месо в лимонов сос
Нарязах 500 грама месо на тънки филийки.
Начукваме месото с дървен кухненски чук.

✨✨
Слагам малко олио и малко масло в тиган.
Добавих 60 грама брашно и го запържих леко.
След запържване на брашното
добавих 500 милиграма телешки бульон на малки порции
и добавете сока на половин лимон.
Бърка се непрекъснато докато леко се сгъсти.
След като е готов сосът се оставя настрани.
В друг тиган се изпържва месото в малко масло
и олио,докато леко се зачерви.
След като месото се изпържи,добавих лимоновият сос.,
малко сол,черен пипер и магданоз( моят беше сух магданоз)
Оставих за още 10 минути на котлона
и ястието е готово

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg