ГНЕЗДЕНЦА ОТ КАЙМА
Продукти
За каймата:
кайма от свинско месо
яйца
хляб
стар лук
чесън
подправки - млян черен пипер, индийско орехче, чубрица, кимион, сол
За плънката:
яйца
топено сирене
кисели краставички
кашкавал
Омесете каймата с продукти и подправки по ваше желание.
Разделете каймата на топки.
Сплескайте ги и с помощна на бутилка, чаша или метална кутийка от напитка. Натиснете върху каймата, за да оформите гнездото.
Наредете в тавичка и запечете.
Когато каймата бъде почти готова, извадете тавата от фурната и напълнете гнездата с подготвената плънка.
В този случай аз напълних всяко едно гнездо с парченца топено сирене, върху които счукак по едно яйце, поръсих с нарязани на ситно кубчета кисели краставички и обилно количество кашкавал.
Връщаме във фурната за кратко, докато яйцето се изпече или докато кашкавалът придобие хрупкава коричка.
Антоанета Ранчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?