ГНЕЗДЕНЦА ОТ КАЙМА
Продукти
За каймата:
кайма от свинско месо
яйца
хляб
стар лук
чесън
подправки - млян черен пипер, индийско орехче, чубрица, кимион, сол
За плънката:
яйца
топено сирене
кисели краставички
кашкавал
Омесете каймата с продукти и подправки по ваше желание.
Разделете каймата на топки.
Сплескайте ги и с помощна на бутилка, чаша или метална кутийка от напитка. Натиснете върху каймата, за да оформите гнездото.
Наредете в тавичка и запечете.
Когато каймата бъде почти готова, извадете тавата от фурната и напълнете гнездата с подготвената плънка.
В този случай аз напълних всяко едно гнездо с парченца топено сирене, върху които счукак по едно яйце, поръсих с нарязани на ситно кубчета кисели краставички и обилно количество кашкавал.
Връщаме във фурната за кратко, докато яйцето се изпече или докато кашкавалът придобие хрупкава коричка.