ПЪЛНЕНА ЗЕЛКА С ЦАРЕВИЦА И СВИНСКО МЕСО ??
Необходима ни е една голяма зелка. Изрязваме отгоре, така, че да получим капак, него запазваме. Издълбаваме зелката. От към страната на кочана подрязваме, така, че зелката да може да седи права.
Нарязваме си на шайби картоф, домат, лук, морков, жълта чушка и царевица с кочана.
В купа слагаме месото. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и риган. Поръсваме с малко олио и объркваме.
Пълним зелката, като най - отдолу редим ред картофи, след това ред домат, морков, чушка, царевицата. Поставяме и 2-3 скилидки чесън. След всеки ред поръсваме със сол, черен пипер и риган. Накрая редим месото и слагаме "капака". Поставяме зелката в тава.
В купичка сипваме олио, сол и червен пипер. Разбъркваме добре и с четка намазваме хубаво цялата зелка отвън.
Печем на 150 градуса за 3 часа. ?

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg