Време е за поне малко разтоварване. Тези дни мисля да готвя по-леки, нисковъглехидратни неща - риба, безмесни, такива работи. Но безмесно не значи, че ще е кво да е, напротив. Погрижих се да сме доволно нахранени. Стартирах с любимите:
Спагети от тиквички
Необходими продукти:
3 малки тиквички
300 гр гъби печурки
200 мл течна сметана
1 стрък пресен чесън или 3 скилидки стар
Мащерка
Пармезан или кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
За нарязване на тиквичките аз използвам спиралайзер, но ако нямате, ги нарежете на тънички пръчици на ръка или на ленти (един вид талиатели). Посолете и оставете поне час да се отцеждат. След това ги запържете за кратко, на малки порции. Идеята е да останат хрупкави. Може и в същия съд да запържите чесъна, нарязан на ситно и гъбите, нарязани на шайби. Посолете и подправете с мащерката. Налейте сметаната и на слаб огън бъркайте до сгъстяване. Изсипете тиквичките и оставете да заври. Сервирайте с настърган пармезан или кашкавал.
И показвам още една порция, за месоядната част, щото то не стига, че спагети от тиквички, ами и без месце ... равносилно на драма ???
По същество е същото, но преди гъбите и чесъна запържих бекон на парченца. И тази порция сервирах с кашкавал, а на моята сложих пармезанче.