#Приготвяне на домашен пастет#лесно като детска игра#
Домашно приготвените пастети от птици, месо, риба или зеленчуци са чудесна идея за закуска, обяд или празнична трапеза. Можете да направите предястието, приготвено у дома по-вкусно, като добавите разнообразни подправки на вкус, моркови, лук, билки, варени яйца, сметана, месен бульон.В състава на пастетната маса влиза и черен дроб ,сланина или мас.
Месото се задушава или сварява с ароматни подправки и зеленчуци .Те не само ароматизират , но и го правят по-сочен. Сол се прибавя в момент, когато всички съставки се смесват в един съд, но все още не са смлени .Смила се и се смесва в хляб накиснат в бульон и яйца. Омесва се добре и се подправя.Поднасят се отделно в чинийки или намазани на хлебни филийки. Приготвят се непосредствено преди поднасяне или поне час по-рано.Могат да се съхраняват до тогава в хладилник. Ако се се държат по-продължително време изложени на въздух ,цветът му се променя и изгубва приятния си апетитен вид.
Поставени в буркани и залети отгоре с олио или покрити с тънък резен сланина, на хладно място или в хладилник пастетите могат да се съхраняват 10-15 дни.
Освен това такъв пастети от черен дроб или месо може да бъде допълнително стерилизиран в буркани, тогава съхраняването на пастата определено няма да създаде проблеми!
Като асортимент ,пастетите се поднасят рядко като самостоятелно предястие .Най-често те са съставна част или допълнение на други топли предястия- сандвичи, воловани ,асортита.
Гарантирано вкусно ястие с пилешки дробчета - пилешки пастет . Деликатен, удовлетворяващ и много вкусен. Приготвя се лесно, така че пастетът с дробчета от пиле е подходящ за ежедневните менюта. И ако първоначално се сервира пастета , тогава той ще заеме своето законно място на празничната трапеза!