#Рецепта#Пилешки бутчета с масло и чесън на фурна

1 кг пилешки горни бутчета

ЗА МАРИНАТА:
300 мл вода
1/2 ч.л.захар
1 непълна ч.л.сол
30 мл винен оцет
3 бр.дафинов лист
5 бр. зърна черен пипер
250 мл газирана вода
1 с.л растително масло

ЗА СОСА:
5 - 6 скилидки чесън
40 г масло
лимонов сок - сок от половин лимон
30 мл минерална вода
черен пипер
сол
магданоз

Начин на приготвяне

Изсипете вода в тенджера, сипете вътре сол, захар, оцет, дафинов лист, черен пипер. Доведете до кипене, след това охладете напълно. Добавете минералната вода и разбъркайте. Измийте бутчетата и ги потопете в охладена марината. Оставете за няколко часа в хладилника. Поставете маринованото месо тава за печене, налейте във формата 2-3 супени лъжици марината и малко растително масло. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 200 гр за 20 минути. След това свалете фолиото и печете още 20-25 минути. Докато пилето се пече, правите чеснов сос от: настърган или пресован чесън, прибавете към него разтопено масло, лимонов сок, вода, сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, разбъркайте и оставете настрана. След като извадите бутчетата обилно ги намажете със соса.
Подходящи гарнитури- варени или пържени картофи, зелена салата, ориз, задушен фасул с масло и др.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg