#Пай от батати и карфиол
средна глава карфиол
2 бр батати - обелени и измити
1 опаковка сирене котидж
400г заквасена сметана
3 бр яйца
сол - на вкус
1 с.л брашно
300г гауда
маргарин - за намазване на формата
Сложете зеленчуците в тенджера с вода и доведете до кипене. След около половин час извадете зеленчуците и ги поставете в студена вода.
След охлаждане прехвърлете зеленчуците в купа и нарежете на парчета. Добавете сиренето котидж, сметаната, яйцата, солта, брашното и разбъркайте до равномерно разпределение на сместа . Намажете форма с маргарин и изсипете сместа в него. Поръсете с настърганото сирене Гауда върху сместа.
Сложете пая във фурната на 150 градуса за 1 час. От време на време проверявайте ястието.
Изчакайте соления пай да изстине, преди да го нарежете.