#Пай от батати и карфиол

средна глава карфиол
2 бр батати - обелени и измити
1 опаковка сирене котидж
400г заквасена сметана
3 бр яйца
сол - на вкус
1 с.л брашно
300г гауда
маргарин - за намазване на формата

Сложете зеленчуците в тенджера с вода и доведете до кипене. След около половин час извадете зеленчуците и ги поставете в студена вода.
След охлаждане прехвърлете зеленчуците в купа и нарежете на парчета. Добавете сиренето котидж, сметаната, яйцата, солта, брашното и разбъркайте до равномерно разпределение на сместа . Намажете форма с маргарин и изсипете сместа в него. Поръсете с настърганото сирене Гауда върху сместа.
Сложете пая във фурната на 150 градуса за 1 час. От време на време проверявайте ястието.
Изчакайте соления пай да изстине, преди да го нарежете.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg