#Сирене по шопски #със спанак

400 г сирене
300 г спанак
30 г масло
2 бр. яйца
60 мл прясно мляко
1 малка глава лук 
2 с.л препечено брашно 
сол
кашкавал - настърган за поръсване

Спанакът се изчиства, измива се и се нарязва на дребно.
Част от мазнината се разтопява, прибавя се ситно нарязан лук и се задушава до слабо зачервяване.
Добавя се спанакът. Посолява се и се задушава, като се прибавя малко вряла вода. Ври до омекване.
Брашното се разбърква със студеното мляко, натрошеното сирене и яйцата.
Сместа се прибавя към спанака, разбърква се леко и се разпределя в глинени съдове.
Сиренето по шопски се поръсва с настърган кашкавал и се запича за около 5 минути.

*Може да поднесете сирене по шопски със спанак за обяд или за вечеря.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg