Панирани крилца с мащерка#Рецепта за# Панираникрилцасмащерка
пилешки крилца - 8 броя
яйца - 2 броя
галета - 3 ч.л.
брашно - 3 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
мащерка - 1 с.л.
масло - растително
черен пипер
сол
Измийте крилцата под студена течаща вода, подсушете и посолете, оставете ги да починат за 30 минути.
Яйцата се разбъркват с червен пипер, мащерка и галета. Първо потапяте крилцата в брашното, а след това в яйчената смес и се запържва в масло до златисто-кафяво.
Можете да сервирате крилцата като самостоятелно ястие, с картофи или със зеленчукова салата.
Съвет: В галетата може да се добави сусамово семе или нарязани орехи.