Панирани крилца с мащерка#Рецепта за# Панираникрилцасмащерка

пилешки крилца - 8 броя
яйца - 2 броя
галета - 3 ч.л.
брашно - 3 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
мащерка - 1 с.л.
масло - растително
черен пипер
сол

Измийте крилцата под студена течаща вода, подсушете и посолете, оставете ги да починат за 30 минути.

Яйцата се разбъркват с червен пипер, мащерка и галета. Първо потапяте крилцата в брашното, а след това в яйчената смес и се запържва в масло до златисто-кафяво.

Можете да сервирате крилцата като самостоятелно ястие, с картофи или със зеленчукова салата.

Съвет: В галетата може да се добави сусамово семе или нарязани орехи.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg