Днес ще ви представя рецептата на баба за кифличките, които задължително правим вкъщи за Великден. Много са вкусни и имат само един недостатък - изчезват бързо. ?
Великденски кифлички ?
Необходими продукти:
1/2 ч.ч. мас
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар + още малко за поръсване
3-4 яйца + 1 за намазване
1/2 кофичка кисело мляко
1 ванилия
Мая /колкото кибритена кутия/
Брашно /колкото поеме/
Шоколад или сладко за пълнеж
Начин на приготвяне:
В купа се смесват масата, олиото, захарта, яйцата, киселото мляко, ванилията и маята. В брашното се прави кладенче и в него се изсипва сместа. Замесва се средно меко тестото. Оставя се на топло да втаса поне за 1 час, докато увеличи обема си. След това отново се измесва и се разделя на четири части. Всяка се разточва в кръгла форма с дебелина около 5 мм и се разрязва на 8 триъгълника. Всеки триъгълник в основата се намазва с шоколад или сладко (не трябва да се слага много пълнеж, за да могат да се изпекат добре). След това се навива във форма на кифличка и се поставя в намазнена тава. Преди да се сложат да се пекат, кифличките се намазват с яйце и се поръсват с кристална захар. Пекат се на 200°С до готовност.
#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс
#кифлички
Светослава Боянова
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Радина Рачева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?