Спаначена торта
#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс
#десерт
#спанак
#торта
ЗА БЛАТАяйца - 4 бр.Замразен спанак - 200 гбрашно - 2 ч.ч.захар - 2 ч.ч.олио - 1 ч.ч.бакпулвер - 1 пак.ванилия - 2 бр.ЗА КРЕМАсладкарска сметана - 500 млмаскарпоне - 250 гзаквасена сметана - 1 кутияпудра захар - 4 с.л.
В купа счупете яйцата. Добавете захарта и ванилията. Разбийте с миксер до пухкав крем. В друга купа пасирайте спанака с олиото до еднородна смес. Добавете при яйцата. Продължете да бъркате с миксера, като добавяте на малки количества от брашното (смесено с бакпулвера). Сложете хартия за печене в тавичка с падащо дъно. Прехвърлете сместа вътре. Печете спаначения блат за торта в предварително загрята фурна на 170 градуса до суха клечка. Извадете и охладете. Разбийте сметаната с ванилията и 2 с.л. пудра захар.В друга купа разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар. Смесете двете смеси с помощта на силиконова шпатула. Разрежете блата на 3 равни части.
Ягодово кули: Продукти:
300 гр. ягоди
3 с.л захар
1 с.л лимонов сок
Приготвяне:
Пасирайте ягодите с пасатор или блендер. Прецедете през цедка. Добавете захарта и лимоновия сок. Разбъркайте. Поставете на котлона да се посгъсти за 5-10 минути или до желаната гъстота.
Сглобете тортата с маскарпоне, като редувате блат, крем, нарязани ягоди. Завършете с крема и декорирайте спаначената торта по вкус.
Оставете я в хладилника за няколко часа.
Петя Танчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?