Кюфтета може да сте яли всякакви, обаче точно такива не сте ?
Кюфтета с борови връхчета
1 кг свинска кайма прясно смляна
16 гр сол на 1 кг месо
пресен риган
10 борови връхчета само нежната светлозелена част
1 стрък розмарин
1 чл семена фенел
1 чл семена кимион
1-2 глави лук или 1 връзка пресен лук
2 сл брашно
100 мл газирана вода ледено студена
Всички зелении се нарязват на ситно.Фенела и кимиона се запичат на тиган,охлаждат се и начукват на ситно.Лука се смила или настъргва.Ако е зелен се реже на много ситно.
Каймата се омесва със солта,добавят се семената,след тях зелените и лука.Накрая добавяме газираната вода и пак омесваме.Прибираме в хладилника за една нощ.
На следващия ден изваждаме да се отпусне ,да достигне стайна температура. Осваме с брашното,ако е нужно добавяме още мъъничко газирана вода и оформяме кюфтета.
Най-вкусно е на дървени въглища, но и на скара или грил тиган също стават.