#Постни #лозовисарми с #булгур
50 бр лозови листа или 1 буркан
2 чч ориз
1/2 чч булгур
1 вр джоджен
1 вр копър
сол на вкус
1 сл червен пипер
1/2 вр зелен лук
зехтин
лимон
Лозовите листа се бланшират в гореща вода и се охлаждат в студена вода.
Лука се нарязва на ситно и се задушава в зехтина. Добавяме ориза да стане стъклен, добавяме булгура ,сол н вкус,наситените зелени подправки и накрая червения пипер. Разбъркваме и добавяме 1 чч вода.Щом се поеме от ориза, изключваме котлона и покриваме с капак. Оставяме плънката да се охлажда.
Когато е напълно охладена,навиваме сармичките.Подреждаме в тавичка, поливаме със сока на лимона,добавяме още малко зехтин и доливаме топла вода да ги покрие.Слагаме няколко резена лимон.Завиваме с хартия и фолио и печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 30 минути. Сваляме хартията и фолиото и запичаме за още 5-10 минути.