Много е тихо тук!Ако не беше якия спам с тези реклами, щях да си помисля, че @mandja.bg е загоряла ???
Затова ще ви припомня този тажин, но в малко по-различна светлина.
Членувам в една фейсбук група "Вкусотии в рими" И това е стихчето ми за тажина.Надявам се да ви хареса ?
Реших да вдигна летвата високо
и сготвих един тажин от Мароко.
Сложих пиле и маслини, лук.
Ех,че аромат се носи тук.
Не само снимката ще ви покажа,
набързо и рецептата ще преразкажа.
Пилето го мариновах с мляко,
сол,подправки и оставих го да чака.
На дъното на тоз тажин от глина
сложих тиквички, малко от зехтина.
Отгоре-пилето,наръсих щедро
с подправки,чесън,лук на едро,
а върху тях пък вкусни и зелени
маслини и чушчица на жулиени.
Пипер и сол на вкус се слага
и капака плътно да приляга.
Слагаме го на котлона. Степен-най-ниска.
И тъй да къкри,колкото си иска.
Подправките са вкусна ми тайна
и правят тази гозби толкова омайна. .
Всички трябва да ги споменем.
Започваме с кориандъра зелен
и куркумата -тази благодат.
Канела за екзотичен аромат,
Рас ел ханут е магията на Ориента
И накрая пушена пимента.
Дали е вкусно ,недейте да ме питате!
Сгответе го,за да опитате!!!
Антоанета Ранчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?