Патладжан с кайма и сос бешамел
#патладжан #кайма #бешамел #кашкавал
Продукти
3 бр. Патладжан
Телешка кайма 500гр
Морков
Лук
Доматено пюре
Чубрица
Сол
Черен и червен пипер
Кимион
Магданоз
Олио
За соса
50гр масло, 2с.л. брашно,200юл мляко, сол,черен пипер и индийско орехче
Кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне
Измийте и подсушете патладжана ,разражете го на две , посолете го със сол и го оставете няколко минути, след това го измийте издълбайте.
В тиган с мазнина задушете лука, моркова вътрешното на патладжана, каймата,подправете с подправките и дом.пюре. След това направете бешамела. С готовата кайма напълнете лодките патладжан, залейте с бешамела ,печете на 200гр.до готовност. Преди сервиране поръсете с кашкавал