Патладжан с кайма и сос бешамел
#патладжан #кайма #бешамел #кашкавал
Продукти
3 бр. Патладжан
Телешка кайма 500гр
Морков
Лук
Доматено пюре
Чубрица
Сол
Черен и червен пипер
Кимион
Магданоз
Олио
За соса
50гр масло, 2с.л. брашно,200юл мляко, сол,черен пипер и индийско орехче
Кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне
Измийте и подсушете патладжана ,разражете го на две , посолете го със сол и го оставете няколко минути, след това го измийте издълбайте.
В тиган с мазнина задушете лука, моркова вътрешното на патладжана, каймата,подправете с подправките и дом.пюре. След това направете бешамела. С готовата кайма напълнете лодките патладжан, залейте с бешамела ,печете на 200гр.до готовност. Преди сервиране поръсете с кашкавал

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg