Това е рамсос който се използва при макарони и месни ястия.
По долу съм публикувала как приготвям макарони с тази прахообразна сметана.
Предполагам че в България също може да се продава,
Аз я купувам от Лидъл или Алди.
Това е прахообразна немска сметана с много аромати,която придава по добър вкус на ястието или макароните .
Anka Neykova
Мазнини 2%
от които наситени мастни киселини 4%
Въглехидрати 1%
захар 1%
Протеин 1%
Сол 11%
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Anka Neykova
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Anka Neykova
В друг тиган се запържва масло или маргарин,
Добавя се последователно доматено пюре ,сметана,,сол ,черен пипер ,200 милиграма бульон ,
Съставки за сметановия сос:
2 супени лъжици масло или маргарин
1 супена лъжица доматено пюре
100 мл сметана
200мл бульон
2 супени лъжици брашно
75 мл вода
Първо се запържва пилешко филе нарязано на лентички или кайма, с малко черен пипер и сол.
В друг тиган се запържва масло или маргарин,
Добавя се последователно доматено пюре ,сметана,,сол ,черен пипер ,200 милиграма бульон ,
75 милиграма вода се разбива с 2 лъжици брашно и се добавя към сосът
А този сос е много подходящ за макарони с пилешки хапки и може да се добави към сосът и малко къри .
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Anka Neykova
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?