Необходими продукти
- брашно - 360 г
- яйца - 3 бр.
- масло - 50 г
- пудра захар - 180 г
- прясно мляко - 140 мл
- портокали - 1 бр. сока и коричката
- сода - 1 ч.л. бикарбонат
Начин на приготвяне
Оставяме маслото да се отпусне на стайна температура, след което се разбива на пухкав крем заедно с пудрата захар. При непрекъснато бъркане се добавят млякото, предварително разбитите яйца, 40-50 мл прясно изстискан сок от портокал и около 1 с.л. портокалови кори. Последно се добавят брашното, което сте пресяли със содата бикарбонат. Омесвате добре и изсипвате тестото в предварително намаслена форма за печене. Печете до готовност в нагрята до 170 градуса фурна. Изчакайте да се охлади и след това го режете.
Източник:Gotvach