Рецепта за домашен течен шоколад

Коментари · 343 Прегледа

Рецепта за домашен течен шоколад. Шоколадът от детството. Домашен течен шоколад.

Необходими продукти

  • сухо мляко - 250 г
  • какао - 6 с.л.
  • пудра захар - 400 г
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • ядки - 150 г печени
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонтузу - 1/2 к.л.

Начин на приготвяне

В прясното мляко се разтварят какаото, пудрата захар, сухото мляко, разтопеното масло, ванилията и лимонтузуто. Разбиват се с миксер много добре. Печените ядки могат да бъдат лешници, бадеми или орехи, те се смилат и се добавят към сместа. Отново се разбъркват добре с миксер. Сместа се разпределя в бурканчета.

Източник: Gotvach

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg