Необходими продукти
- 125 г. брашно от елда
- 25 г. какао на прах
- 1/2 ч.л сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 60 г. кокосово масло, твърдо
- 120 г. кокосова захар или захар от фурми
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 120 г. черен шоколад, поне 70% какао или с кокосова захар (може да заместите 50 г. от шоколада с 50 г. какаова маса)
- 2 яйца, на стайна температура
- 20 г. черен шоколад, на топчета, с кокосова захар
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.В купа смесете всички сухи съставки - брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта и разбъркайте.Разтопете шоколада на водна баня и оставете настрани леко да изстине.В друга разбийте с миксер на крем кокосовото масло, кокосовата захар и ваниловия екстракт. Добавете сухите съставки към маслената смес и разбийте за кратко. Изсипете и разтопения шоколад и отново разбъркайте.Прибавете и яйцата и пак разбъркайте с миксера. Най-накрая сложете и парченцата шоколад. Разбъркайте внимателно с шпатула. С помощта на лъжица, загребете от сместа и поставете в тавата. Не е нужно да оформяте бисквитите. Оставете разстояние между тях понеже доста нарастват. Печете във фурната около 10 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат добре преди да сервирате.
Източнкик: kulinarenblog