Необходими продукти
- 600 грама нахут
- 1 глава лук
- 1 връзка пресен магданоз
- 300 грама карфиол
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици царевично брашно
- сол
- черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне
Накиснете нахута за 2-3 часа и го сварете в подсолена вода. Отцедете и го сложете в купа. Настържете към него лука и прибавете нарязан ситно магданоз и чесън. Сварете и карфиола, прибавете го към сместа, разбъркайте и сложете брашното. Подправете със сол, черен пипер според вкуса ви и загрейте зехтина в тиган. Оформете топчета, с помощта на ръцете ги притеснете леко и изпържете. Отцедете и поднесете топли. Гарнирайте със сос по ваш вкус.
Източник: Фрамар