Необходими продукти:
- 4 твърдо сварени яйца, едното е за гарниране
- 1 голяма глава лук, нарязана на едро
- 1 средна скилидка чесън, пресована
- 1/3 ч.ч. размекнато масло
- 1 ч.л. морска сол
- 450 гр сварени пилешки дробчета
- млян черен пипер
- щипка индийско орехче
Приготвяне или как се готви ястието:
- Сотирайте лука и чесъна в мазнината на ниска температура докато съвсем леко покафенеят. Посолете след като лука започне да стане прозрачен. Нарежете 3 яйца на половинки. Четвъртото яйце запазете за гарниране.
- Изсипете съдържанието на тигана в кухненския робог. Прибавете яйцата, дробчетата, черния пипер и индийското орехче. Смлейте до гладка смес.
- Опитайте и ако трябва овкусете, като имате предвид, че при престоя в хладилника, ароматите ще се засилят.
- Изсипете готовата смес във форма покрита с прозрачно домакинско фолио. Отгоре също покрийте с фолио, като то трябва да се опира в повърхността.
- Сложете в хладилника за минимум 12 часа или цяла нощ. Преди да сервирате извадете от формата върху чиния за сервиране и махнете фолиото.
- Оставете на стайна температура за 30 мин. до 1 час, след което гарнирайте с настърганото яйце. Може да се съхранява в хладилник до 5 дни.