ПРОДУКТИ : кайма 400 г ,яйце 1 бр,чубрица 1 с л ,кимион 1 ч л,магданоз
пълнеж- олио 3 с л,1 глава лук ,3 бр картофи средни ,балканска чубрица ,майонеза 3-4 л ,кашкавал за поръсване 150 г
ПРИГОТВЯНЕ : Каймата се омесва с яйце ,чубрица ,кимион и нарязан ситно магданоз.Разделя се на 4 части и оформяме голямо плоско кюфте ,нареждат се в тавичка.В тиган се загрява олио ,запържва се нарязан ситно лук с щипка сол,добавят се настъргани сурвои картофи на едро ренде и 2 с л вода да се задушат.Когато се изпари водата плънката е готова.Свалете от котлона и поръсете с балканска ръсеница и чубрица.Сместа се разделя на 4 части за всяко кюфте.Разпределя се върху каймата и се заравнява ,а отгоре се намазва с лъжичка майонеза ,поръсваме с настърган кашкавал.Покрива се с алуминиево фолио и печем на 180 С за 30 минути.Свалете фолиото и запичаме до златисто.Сервира се с гарнитура по избор и чаша домашно вино ! Добър апетит!