Необходими продукти:
- 2 резена бекон
- 220 гр пилешки дробчета
- 1/2 ч.ч. накълцан лук
- 1 скилидка чесън, пресована
- 2 до 3 с.л. прясно мляко
- 1/4 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. индийско орехче или 1/8 ч.л. бахар на прах
- 1/8 ч.л. черен пипер
Приготвяне или как се готви ястието:
- В тиган запържете бекона до златисто-кафяво.
- Махнете бекона от тигана, като оставите около 2 с.л. от мазнината.
- Прибавете в тигана пилешките дробчета, лука и чесъна. Запържете на средна температура, като отвреме на време разбърквате. Общо около 5 минути или докато дробчетата не са вече розови. Оставете леко да изстинат.
- Сложете в кухненския робот, прибавете 2 с.л. мляко, сол, индийското орехче или бахара, пипера и наразяния бекон.
- Смлейте докато получите хубава еднородна смес. Прибавете още 1 с.л. мляко, ако ви се струва твърде сухо.
- Поставете във форма предварително застлана с прозрачно домакинско фолио.
- Разпределете сместта хубаво, покрийте и отгоре с фолио и оставете в хладилника за 3 до 24 часа.
- Сервирайте като извадите от формата и махнете фолиото.