Необходими продукти:
- 1 ч.ч брашно
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 2 яйца
- щипка сол
За плънката:
- 500 гр пилешко месо
- 1 малка глава лук
- 1 чушка пиперка
- 1 пакет Нудълс с аромат Пиле
- 1 морков
- половин китайско зеле, салата или обикновено зеле
- сол, черен пипер на вкус
- малко олио за пържене
Приготвяне или как се готви ястието:
- Смесвате продуктите за палачинките и ги изпържвате по познатия начин.
- Предварително нарязвате пилешкото месо на малко парченца и го овкусявате с пипер, сол и други подправки по желание.
- В тиган поставяте олиото да се загрее и запържвате лука и чушката. Към тях добавяте месото и пържите.
- В отделен съд загрявате малко вода и приготвяте Нудълсите по описания на пакета начин.
- Когато нудълсите са почти готови ги прибавяте в тигана (не ги отцеждате от водата им) при пилето и готвите заедно, като се стараете да накъсате нудълсите на малки парченца (примерно с вилица).
- Оставате да къкри до готовност на пилето, ако е необходимо, добавяте малко вода и готвите докато се изпари.
- Когато пилето е готово, добавате в тигана на кълцаното на ситно китайско зеле и настъргания морков и разбърквате заедно за още минутка.
- Завивате по малко от плънката в палачинките и поставяте върху всяка палачинка настърган кашкавал. Поставяте палачинките във фурна или микровълнова до разтапяне на кашкавала.
- Сервирате с лют или сладко-кисел сос по желание.