НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 1 бр. пиле (кокошка, патица, пуйка) около 1 кг
• 6 с.л. олио
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 3-4 бр. моркови
• 1 глава целина
• 250 г гъби
• 200-250 г грах
• 2-3 бр. картофи
• 5-6 бр. домати
• магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Птицата се изчиства, измива и нарязва на късове. Месото се запържва в 3 с.л. олио и когато се зачерви, в същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук, доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Залива се с гореща вода и виното и се вари на умерен огън. Отделно в 3 с.л. олио се задушават морковите и целината, нарязани на дребни кубчета и се изсипват към яденето. Слагат се гъбите и картофите, нарязани на едро и грахът. Щом и те се полусварят, се добавят едро нарязаните домати. Преди да се поднесе яденето, се поръсва със ситно нарязания магданоз.