Продукти
1 парче свински гърди с кожа около 1,5-2кг
за марината - соев сос, горчица, сол, чер пипер, червен пипер, кимион, мащерка, олио, сос от нар 2-3с.л., клонка розмарин
Плънка-
лук -2 глави
праз - 1 стрък
чесън - 3 -4 скилидки
250гр гъби
1 голям морков
3-4 кисели краставички
100гр орехови ядки
стафиди
Вземаме 1 парче свински гърди с кожа, правим с остър нож разрез по дължина, така, че да месото да се разгърне, за да може после по-лесно да се завие заедно с плънката.
Правим леки разрези по кожата, като решетка и мариноваме парчето месо с марината - соев сос, горчица, сол, чер пипер, червен пипер, олио, мащерка,кимион за минимум 3часа.
През това време си приготвяме плънката.
Задушаваме лук, праз, чесън, гъби, морков, кисели краставички, подправки/сол, чер пипер, мащерка,розмарин/, шепа стафиди, орехови ядки.
Месото се е мариновало, пристъпваме към оформане на ястието.
Разгъваме месото, разстиламе плънката и завиваме така, че след навиване с плънката, кожата да бъде отгоре. При нужда може да се стегне с конец на 2-3 места. Поставяме ролото в подходяща тавичка, 1каф.чаша вода и 1 каф.чаша червено вино, с помощта на четка намазах 2-3 лъжици сос от нар върху кожата на месото и оставих във фурната да се изпече за около 3-4 часа на не много високи градуси под фолио30-40мин преди да изключим фурната, премахваме фолиото за да може да се запече кожата и да стане хрупкава с приятен загар.
Гриловах няколко шайби портокал за декорация.