Чеснови брускети

Запечени ароматни филийки от филийки от франзела

Необходими продукти:

1бр. франзела
100 г краве масло
сол
1 скилидка чесън
2 стръка пресен чесън
5 стръка пресен магданоз
5 - 6 стръка копър

Инструкции:

 Кравето масло се оставя да омекне на стайна температура. Прибавя му се сол на вкус, счуканите скилидка чесън и бялата част на пресният чесън. Зелената част, заедно с пресният магданоз и копър се нарязват на ситно и също се прибавят в купата с омекналото масло. С помощта на лъжица всичко се обърква до еднородна кремообразна смес.
Франзелата се нарязва по диагонал на филийки и всяка филийка се намазва с овкусеното краве масло. Брускетите се нареждат в тава покрита с хартия за печене, след което се поставят във фурна загрята на 190 градуса. Пекат се от 5 до 7 минути или докато леко се зачервят. Сервират се още топли.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg