Продукти:
1 чаша захар на пясък
1¾ (180 г) чаша смлени орехи
2 бълтъка
1 равна супена лъжица канела
10 зърна счукан карамфил
Приготвяне:
1. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме захарта и продължаваме да бием, докато получим гъст сняг. Накрая прибавяме постепенно орехите, канелата и карамфила, като забъркваме леко сместа. Разделяме ореховото тесто на две части.
2. Смесваме 2 супени лъжици брашно с 2 супени лъжици захар на пясък, поръсваме масата и отгоре разстиламе тестото.
3. Изрязваме малки правоъгълни пастички, които нареждаме в леко намазана с масло тава и ги печем до засушаване в умерена фурна.
Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"