От 1 чаша краве масло, 1 чаша прясно мляко, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 1 лъжичка сол и брашно, колкото поеме, замесваме умерено твърдо тесто. Разделяме тестото на 4–5 части и всяка разточваме на лист с дебелина на кафена чинийка. С винена чашка изрязваме кръгчета, които пълним със следната смес: варим на тих огън 1 чаша счукани или смлени орехи с 12 чаени лъжички захар и 1 кафена непълна чашка вода; след като изстине сместа, ароматизираме я с канела или ванилия и с лъжичка слагаме в средата на всяко кръгче, прегъваме го, притискаме краищата, нареждаме мидичките в леко намазана с масло тава и печем в умерена фурна до бледорозово. Още топли ги овалваме в пудра захар.
Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"