Необходими продукти
- 1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 5 моркова, обелени и нарязани
- 1 килограм тиква, обелена и нарязана на кубчета
- 2 стръка целина, нарязани на ситно
- 800 грама домати от консерва
- 5 чаени чаши костен бульон
- 1/2 чаена чаша листа от пресен магданоз, нарязани на ситно
- 1/2 чаена чаша листа от пресен босилек, нарязани на ситно
- сол и черен пипер на вкус
- 3 супени лъжици масло
- готварска сметана за гарниране
Начин на приготвяне
Разтопете маслото в голяма тенджера на слаб огън. Сотирайте морковите, лука, чесъна, целината и тиквата в продължение на 10 минути. Добавете доматите и бульона и оставете супата да къкри за около 40 минути, докато тиквата омекне. Отдръпнете тенджерата от котлона и прибавете магданоза и босилека. Разбъркайте и подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Пюрирайте до гладка консистенция и разсипете крем супата от тиква в купички. Гарнирайте със сметана
Източник: Фрамар