Необходими продукти:
- 200 мл прясно мляко
- 200 мл вода
- 250 г краве масло
- 330 г захар
- 400 г сухо мляко
- 8 с.л. какао
- 2 ванилии
Приготвяне или как се готви десертът:
- Сухото мляко, какаото и ванилията се смесват и разбъркват.
- На котлона се слага прясното мляко, водата, захарта и маслото.
- Разбърква се, до разтапяне на захарта и маслото, като не се допуска течността да заври.
- Към течните съставки се прибавят поетапно сухите, като непрекъснато сместа се бърка с миксер (пасатор).
- Необходимо е да се получи еднородна, гладка консистенция.
- Сместа се разпределя в чашки (купички) и се гарнира със сурови, натрошени лешници.
Рецепта предоставена от Радостина Велинова.