Рецепта за Домашен течен шоколад

Коментари · 353 Прегледа

Рецепта за Домашен течен шоколад. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за десерт - Домашен течен шоколад.

Необходими продукти:

  • 200 мл прясно мляко
  • 200 мл вода
  • 250 г краве масло
  • 330 г захар
  • 400 г сухо мляко
  • 8 с.л. какао
  • 2 ванилии

 

Приготвяне или как се готви десертът:

  1. Сухото мляко, какаото и ванилията се смесват и разбъркват.
  2. На котлона се слага прясното мляко, водата, захарта и маслото.
  3. Разбърква се, до разтапяне на захарта и маслото, като не се допуска течността да заври.
  4. Към течните съставки се прибавят поетапно сухите, като непрекъснато сместа се бърка с миксер (пасатор).
  5. Необходимо е да се получи еднородна, гладка консистенция.
  6. Сместа се разпределя в чашки (купички) и се гарнира със сурови, натрошени лешници.

 

Рецепта предоставена от Радостина Велинова.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg