Необходими продукти
- 600 г брашно
- 1/2 ч.ч. кисело мляко
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 3 яйца
- 1/2 ч.ч. масло
- 1/2 ч.л. сода
- 1 опак. локум
Начин на приготвяне
От брашното (600 г), маслото (1/2 ч.ч.), пудрата захар (1/2 ч.ч.), киселото мляко (1/2 ч.ч.), яйцата (3 бр) и содата (1/2 ч.л.) се замесва твърдо тесто и се оставя да отпочине за около десет-двадесет минути. След това се разделя на 8 равни топки, като всяка една се разточва и нарязва на еднакви триъгълници. В дебелата част на триъгълника се слагат парченца локум (1 опак.). След това тестото се навива, като се започва от широката към тясната част, за да се оформят кифлички. Пекат се при 180 градуса, докато станат златисти. Oще горещи се подреждат и се поръсват с пудра захар.
Източник: 1001 recepti