Необходими продукти
- 250 г бисквити
- 300 г сладко от смокини
- 50 г орехи
- 1 опак. ванилия
Начин на приготвяне
Бисквитите (250 г) се поставят в блендер и се натрошават до много ситни трохи. Орехите (50 г) се счукват също на ситно и се прибавят към бисквитите, заедно с ванилията (1 опак.). Към сместа се добавя смокиновото сладко (300 г) и от продуктите се омесва твърдо лепкаво тесто. То се накъсва на парченца, които се оформят като топчета и се подреждат в чиния. Всяка сладка се набожда с клечка за зъби. Смокиновите сладки се поставят в хладилник за няколко часа и колко повече време прекарат на студено, толкова по-вкусни стават. Забележка: Необходимо е смокиновото сладко да е без парченца цели плодове и да е гъсто. В противен случай ще ви е необходимо по-голямо количество натрошени бисквити, докато постигнете твърдо лепкаво тесто.
Източник: 1001 recepti