Необходими продукти
- карфиол - 1 бр. голям
- яйца - 1
- брашно - 1 ч.ч.
- бяло вино - 1/4 ч.чаша
- черен пипер - 1 щипка
- олио - за пържене
- сол
Начин на приготвяне
Първо накиснете главата карфиол в купа с подсолена вода. След това разбийте яйцата и добавете към тях брашното. Разбъркайте до получаване на тесто. Прибавете към него бялото вино и ако е необходимо, долейте още течност или брашно, за да се получи меко тесто. Покрийте с фолио и оставете да почине 30-тина минути. Сварете карфиола до омекване, но не го преварявайте. Разделете на малки розички, след като се охлади. Загрейте олиото във фритюрника на 185 градуса. Всяка част от карфиола оваляйте в мекото тесто и след това изпържете до златист цвят. Изваждайте пържения карфиол с помощта на лъжица и го отцедете на кухненска хартия. Сервирайте като гарнитура към желаното ястие.
Източник: edin.bg