Рецепта за карфиол с кашкавален сос

Коментари · 492 Прегледа

Рецепта за карфиол с кашкавален сос. Варен карфиол. Карфиол със сос, поръсен с настърган кашкавал.

Необходими продукти

  • карфиол - 1 кг
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • масло - 120 г
  • брашно - 60 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства, разделя се на розички и се сварява в подсолена вода. Оставя се да се отцеди, а водата се запазва. Маслото се загрява и в него се запържва брашното. Разрежда се с водата от варенето на карфиола, поръсва се с черен пипер и се застройва с разбитите жълтъци на яйцата. Оставя се на котлона, докато се сгъсти, като се бърка непрекъснато. Добавя се настърганият кашкавал и с този сос се залива карфиолът.

Източник: ezine.bg

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg