Необходими продукти
- сухари - 1 пакет Пападополус
- прясно мляко - 1 литър
- вода - 200 мл
- захар - 200 грама за карамел
- готварска сметана - 200 мл
- захар - 200 грама
- брашно - 200 грама
- ванилия - 1
- краве масло - 50 грама
Начин на приготвяне
Първо подредете сухарите по дъното на тавичка. Карамелизирайте 200 г от захарта, изсипете водата и бъркайте до пълното разтопяване. Залейте сухарите с получения карамелен сироп и оставете да попият за 10-тина минути. Отделно смесете брашното заедно с ванилията и захарта, сипете прясното мляко и бъркайте до сгъстяване на котлона. Прибавете маслото и ванилията и разбъркайте млечния крем. Изсипете го върху карамела и оставете 30-тина минути да попие добре. Разбийте сметаната и я нанесете на равномерен пласт. Сметановата торта се оставя в хладилник за минимум 1 час.
Източник: ezine.bg