Необходими продукти
- кори - 1 пакет
- масло - за намазване на корите
- прясно мляко - 500 мл, за крема
- захар - 200 г
- яйца - 3 броя
- нишесте - 70 г
- ванилия - 2 пакетчета
- бадеми - филирани, за украса
Начин на приготвяне
Сложете млякото да заври. Отделно разбийте жълтъците и захарта. Постепенно добавете млякото, като първо темперирате двете смеси внимателно. Бъркайте енергично с тел или миксер. Размийте нишестето с малко студена вода и го прибавете бързо към врящия на котлона крем. Бъркайте за няколко минути, докато се сгъсти. Свалете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Отделно разбийте белтъците на сняг и ги смесете с вече охладения крем. Вземайте по 3 кори и мажете всяка с масло. На тройки ги сложете да се запекат до леко златист цвят във фурната. Готовите кори се охлаждат и малка част се натрошава за украсата. В тава сложете първата тройка кори, намажете обилно с крем и редувайте така до изчерпване на количествата. Отгоре поръсете с натрошените кори и филирани бадеми. Оставете Сладкиша да престои 3 часа преди да сервирате.
Източник: ezine.bg