Необходими продукти
БЛАТ:
- бисквити - 1 пакет Еверест с масло
- масло - 50 грама
- прясно мляко - 3 с.л.
- какао - 1 с.л.
КРЕМ
- заквасена сметана - 400 грама
- крема сирене - 2 пакета
- пудра захар - 100 грама
ЖЕЛИРАН КРЕМ
- ягоди - 10
- захар - 80 грама
- желатин - 1 бр.
- вода - 50 мл
Начин на приготвяне
Почистете и разрежете на две ягодите, сложете ги в тигана и залейте със захарта и водата. Оставете да се варят 10-тина минути. Разтопете маслото и го смесете с пасираните бисквити. Разбъркайте и добавете прясното мляко. Намажете с част от маслото форма с падащо дъно и сипете вътре сместа за блата. Притиснете добре и сложете да стегне в хладилника. Разбъркайте заквасената сметана с крема сиренето и пудрата захар. Разтворете желатина на водна баня, като спазвате указанията на опаковката. Изсипете половината в получения крем и разбъркайте. Сипете го в ринга при блата и отново приберете във фрзиера. Ягодовия сос вече е готов, махнете го от котлона и добавете останалия желатин. Охладете за 10-тина минути и сипете сока в ринга. Наредете ягодите отгоре и пак върнете във фризера. Извадете след половин час и чийзкейкът е готов за консумация.
Източник: ezine.bg